Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko Froc spletne strani, ki je dostopna na povezavi http://www.froc.si (v nadaljevanju: ‘spletna stran’) in jo upravlja družba Rimarket d.o.o. (v nadaljevanju: ‘ponudnik’). Poleg teh pogojev poslovanja lahko za določene odseke, podstrani ali določene uporabnike veljajo posebni pogoji poslovanja ali pogodbena določila.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Preverite naše pogoje poslovanja, s katerimi vam skušamo karseda olajšati nakup ter povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov. Zato vam omogočamo, da izdelke preizkusite in jih vrnete, če z njimi niste zadovoljni.

Zagotavljamo vam tudi garancijo ali podaljšano jamstvo. Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje.

Ob spletnem naročilu boste prejeli e-pošto o prejemu oddanega naročila. Naročilo se šteje za potrjeno oz. zaključeno, ob naknadnem klicu svetovalca, ki preveri naročilo, podatke za plačilo, način dostave in dokončno potrdi naročilo.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas konktaktirate:

pišete na e-naslov: info@froc.si ali
pokličete na telefonsko številko: 051 726 150

1. Informacije o ponudniku in komunikacija z njim

Ponudnik in njegov naslov:
Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica, Slovenija

Elektronski naslov:
(uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave) info@froc.si, jezik komunikacije naj bo slovenščina ali angleščina.

Matična številka: 3360563000

Identifikacijska številka za DDV: SI41578562

Vpisan v:
Sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, dne 08.07.2008, z vložno številko 2008/25428

2. Dokončna potrditev naročila

Naročilo je dokončno potrjeno in zaključeno, ko vas po oddaji spletnega naročila:

kontaktira prodajni svetovalec po telefonu ali
v primeru, da ste po telefonu nedosegljivi, svoje naročilo potrdite po e-pošti.

3. Možnost spremembe naročila

Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim, a ne dokončno potrjenim naročilom, lahko sporočite prodajnemu svetovalcu, ko vas bo kontaktiral za dokončno potrditev naročila po telefonu ali pošljete e-sporočilo kot odgovor na e-sporočilo “Podatki o vašem naročilu”, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila.

4. Vračilo izdelka

4.1 Postopek vračila izdelka Froc:

Uporabnik, ki je potrošnik (tj. fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti), ima pravico, da v 30-ih oz. 60-ih dneh od prevzema stola ali dodatkov ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik mora blago vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik . Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Embalaža zaprta in nedotaknjena. Priložena mora biti kopija računa, kopija vašega osebnega dokumenta, bančne kartice, kjer bo razvidno vaše ime in TRR ter izpolnjen obrazec za odstop od pogodbe (nahaja se na strani PISRS – kliknite tukaj). TRR nam lahko sporočite tudi na elektronski naslov info@froc.si.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Doba vračila stola:

30-dnevni rok vračila velja za vse vrste stolov Froc in njegovih dodatkov.

Odstop od pogodbe mora potrošnik skladno s predlaganim Obrazcem za vračilo pisno sporočiti na naslov:

Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica

Lahko pa sporoči tudi preko e-pošte na naslov: info@froc.si, s pripisom ‘za oddelek reklamacije’.

V primeru, da potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora ponudnik vrniti vsa opravljena plačila, in sicer takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik ne more odstopiti od pogodbe, katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam (npr. ob naročilu izdelka izvenstandardnih dimenzij ali materialov), ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Ponudnik mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

4.2 Postopek vračila ostalih izdelkov:

Uporabnik, ki je potrošnik (tj. fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti), lahko v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe. Slednje mora pisno sporočiti na naslov Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica (za oddelek reklamacije). Ob odstopu od pogodbe v roku 15 dni, potrošniku ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14-ih dneh po sporočilu, da odstopa od pogodbe, blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik, vrniti na naslov:

Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica

Glede stroškov potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, vrnitve plačil, vrnitve blaga v roku za odstop in omejitve pravice do odstopa od pogodbe velja enako, kot je določeno v točki

Za več informacij lahko pokličete oddelek za pomoč in svetovanje kupcem, in sicer vsak delovnik med 8 in 16 uro, na tel. št. 051 726 150

Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer  mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

5. Garancija ali Podaljšano jamstvo

Za vse otroške stole Froc nudimo 5-letno polno jamstvo na lesene in kovinske dele stola Froc in 1-letno polno jamstvo na blazinice.

Garancija- garancija za brezhibnost izdelka v garancijski dobi v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

6. Dostava

Otroški stol Froc in njegove dodatke vam dostavimo preko Pošte Slovenije ali kuriske službe GLS in DPD.

Dobavni rok:

V roku 30 dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila pošljemo stol na vaš naslov. V kolikor izdelka ni na zalogi vas o tem pravočasno obvestimo, hkrati vas tudi obvestimo, ko je paket odposlan.

Kot družinsko podjetje smo posvečeni kakovosti in skrbi za kupce, zato želimo zagotoviti, da je vsak Froc skrbno izdelan in tako dolgo služil vašemu frocu. Zato vsak stol izdelujemo posebej po vašem potrjenem naročilu.

Zaradi pogojev na trgu izven našega nadzora zaenkrat žal ne moremo zagotoviti množičnejše proizvodnje.

7. Cenik dostave oziroma stroški poštnine

Za vsa naročila nad 50,00 eur je dostava brezplačna. Za naročila pod 50,00 eur pa je strošek dostave 4,00 eur.

8. Cene in plačilni pogoji

UGODNO: Vse izdelke boste plačali šele po povzetju – Tveganja za vas ni!

Plačilo za katerokoli naročeno blago lahko opravite ob prevzemu blaga v gotovini. Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.froc.si

Vse cene so v evrih in že vsebujejo DDV. Cene ne vsebujejo stroškov dostave oziroma poštnine.

Plačilni pogoji in cene se lahko med različnimi prodajnimi mesti razlikujejo.

Načini plačila

– Plačilo v enkratnem znesku (po povzetju).

– Plačilo po predračunu

– Plačilo preko kreditnih in debetnih kartic (Mastercard, Visa, Maestro)

– Plačilo preko sistema Pay Pal

– Plačilo na obroke Leanpay (Velja za nakupe nad 200 eur. Splošni pogoji nakupa na obroke )

 

9. Pogodba

Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del nakupne pogodbe.

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica

10. Postopek nakupa na www.froc.si

I. Nakupovalna košarica

1. korak: na spletni strani nakupovalne košarice www.froc.si se, v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz košarice, mora klikniti na križec rdeče barve ‘Odstrani iz košarice’, ki se nahaja levo od izdelka. Če želi uporabnik v košarico dodati še druge izdelke mora klikniti povezavo ”Nazaj na izdelke”. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. V kolikor ima uporabnik promocijsko geslo za popust, mora klikniti na povezavo ‘Imate kupon ugodnosti’, kjer se mu ob kliku odpre polje ”Vnesite kupon”. Nato potrošnik potrdi izbrane izdelke s klikom na gumb ‘Nadaljuj z nakupovanjem’.

2. Korak: Na naslednji korak košarice se premakne s klikom na gumb ‘Nadaljuj s plačilom’.

3. korak: uporabnik zaključi svoje naročilo tako, da v obrazec na košarici vnese vse zahtevane podatke (ime, priimek, naslov, tel. številko, e-naslov). Uporabnik zaključi naročilo s klikom na gumb Zaključite naročilo. Če se želi uporabnik vrniti na prejšnji korak košarice lahko to stori s klikom na gumb ”Back” oz. ‘Nazaj’ v orodni vrstici brskalnika. Uporabnik odda svoje naročilo s klikom na gumb ”Zaključite naročilo”.

4. korak: če je bilo sporočilo uspešno posredovano, se uporabniku na spletni strani izpiše tekst ‘Hvala za vaše naročilo!’ Poleg tega je uporabnik seznanjen, da bo na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel v 3. koraku, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila, kjer lahko pregleda vse naročene izdelke in podatke, ki jih je vnesel ob oddaji naročila.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, lahko to stori, kot je opisano v točki II. Potrditev naročila, in sicer:

ko ga bo za dokončno potrditev naročila poklical naš svetovalec iz klicnega centra ali preko naše e-pošte info@froc.si

II. Potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu,  prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo oddano in zabeleženo. Uporabnik je v omenjenem elektronskem sporočilu seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnikoli dodatnih informacij kontaktira preko telefona (051 726 150) ali preko e-pošte (info@froc.si).

Uporabnik je s prejetim elektronskim obvestilom seznanjen, da ga bomo za dokončno potrditev naročila in vse dodatne informacije v kratkem času poklicali. Če uporabnik ne bo dosegljiv preko telefona, ga bomo kontaktirali preko e-pošte.

Ob potrditvi naročila svetovalec iz klicnega centra obvesti uporabnika o predvidenem roku dostave naročenega blaga. Če bo uporabnik želel po potrditvi naročila, preklicati naročilo, bo lahko to storil vse do takrat, ko naročeno blago ne bo odposlano in sicer preko preko telefona (051 726 150) ali preko e-pošte: info@froc.si

III. Odprema blaga

Ponudnik pripravi v dogovorjenem roku blago za odpremo ter ga odpošlje na uporabnikov naslov. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona, e-pošte ali fizične pošte.

11. Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne strani www.froc.si pričakujemo vaše sporočilo na telefonsko številko: 051 726 150 (vsak delovnik med 9 in 16 uro) ali na naslov:

Rimarket d.o.o., Jurjevica 50, 1310 Ribnica

12. Odstop od naročila pred dostavo

V primeru napake pri naročanju preko spletne strani www.froc.si lahko uporabnik naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko 051 726 150 (vsak delovnik med 8 in 16 uro) ali pisno na e-mail naslov: info@froc.si

13. Izključitev odgovornosti

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

14. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med uporabniki spletne strani in ponudnikom se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bodo za reševanje sporov pristojna sodišča Republike Slovenije, in sicer po vsakokratnem sedežu ponudnika.

Pravica do zasebnosti 
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Varstvo otrok

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Pritožbe in spori 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.
Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Rimarket  d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Rimarket, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

15. Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

V primeru, da so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med uporabnikom in ponudnikom, veljajo določila posamične pogodbe.

Ti splošni pogoji začnejo veljati dne 18.7.2012, s spremembami z dne 4.4.2013, 1.10.2013, 20.11.2013, 14.7.2014, 29.10.2014.

Ponudnik:
Rimarket d.o.o.