Ustanovitelj podjetja Matej Košir je dobil idejo, da naredi popolnoma prilagodljiv otroški stol, kmalu po rojstvu svojega prvega otroka, sina Taja. Kako se je to zgodilo?

 

Kot večina idej, se je tudi ta rodila s problemom. Med nakupovanjem primernega otroškega stola za sina, sta z ženo Marušo ugotovila, da na trgu ni drugega stola, kot enakega tistemu, ki sta ga v mladosti uporabljala tudi sama. Porodila se jima je zamisel, da sama zasnujeta zelo praktičen, funkcionalen, prilagodljiv ampak še vedno zelo modern otroški stol za hranjenje. S skupnim sodelovanjem s priznanim oblikovalskim studijem, so razvili in naredili najbolj prilagodljiv otroški stol za hranjenje narejen iz bukovega lesa. Torej mene, Froca. O izbiri materiala zame, že od samega začetka ni bilo nobenega dvoma o tem, da bom lesen, saj les oba obožujeta, ker konec koncev prihajata iz kraja, ki je znan po svoji gozdnatosti.

Kmalu je luč sveta ugledal moj prvi prototip, ki pa je bil iz dneva v dan bolj dodelan in na koncu vrhunsko dovršen. Takoj, ko so me poimenovali Froc, so me  predstavili na trgu in že sem prejel prvo nagrado kot najinovativnejši leseni izdelek na pohištvenem sejmu v Sloveniji. Postal sem važen. Maruša in Matej sta bila vesela, saj sta vedela, da sta za razliko od drugih tradicionalnih lesenih otroških stolov, ki izhajajo iz 40 let starega designa, ustvarila mene, ki  sem v svojem izgledu in funkcionalnosti edinstven na svetu.

Družinici se je kmalu po tem, ko sem že pridno zakorakal  na trgovske police pridružila tudi navihana hčerka Kiara, ki se me je zaželela za svojega v vijolični barvi. Ah te punce.

 

Matej, Maruša, Taj in Kiara

 

Froc raste z vašim otrokom

Froc raste z vašim frocem, saj ga bo s pridom uporabljal od 6. meseca vse do 10. leta starosti.

Froc se vašemu otroku prilagaja s tremi preprostimi nastavitvami. Nastaviti je moč višino od tal, višino nožnega naslona in položaj hrbtnega naslona. Ko otrok ne potrebuje več varovala okrog sedala, ga enostavno odstranite.