Hej!

Moje ime je Froc in sem tisti popolnoma prilagodljiv otroški stol, ki ga je zasnoval ustvarjalni slovenski očka Matej Košir, kmalu po rojstvu svojega prvega otroka – sina Taja.

Predlagam, da se udobno namestiš, saj ti bom zaupal eno kratko, a sila simpatično pripoved o tem, kako in zakaj sem “prijokal” na svet…

Si za?

Pa začniva…

Froc-Familly

Nekega dne sta Matej in Maruša med nakupovanjem otroškega stola za svojega sina razočarano ugotovila, da na trgu že desetletja ni bilo drugačnih modelov otroških stolčkov.

Večinoma sta naletela na takšne, ki sta jih kot otroka uporabljala tudi sama, in še danes pomnita, kako nerada sta sedela v tistih stolčkih.

Zato si nikakor nista želela, da bi njuni malčki doživljali podobno izkušnjo. Hkrati pa sta se zavedala, da bi z ustreznim stolčkom tudi sebi lahko marsikaj olajšala.

Tako se jima je porodila nora zamisel…

“Kaj pa če bi kar sama zasnovala praktičen, funkcionalen, prilagodljiv – a še vedno zelo moderen otroški stol za hranjenje?”

In poglej ga zlomka – ideja se je prijela!

K sodelovanju sta kmalu povabila še priznani oblikovalski studio, in s skupnimi močmi jim je uspelo narediti ravno to, kar sta si želela – najbolj prilagodljiv otroški stol za hranjenje.

In tako sem na svet končno “prijokal” Froc – lušten in malce poseben lesen stolček, v celoti narejen iz bukovega lesa.

Nikoli ni bilo nobenega dvoma o tem, da bom ves lesen, saj je moj kraj rojstva Ribnica, ki je znana po svoji gozdnatosti.

Poleg tega pa moja človeška starša tudi grozno obožujeta les.

Kaj kmalu sem bil že v nizkem štartu kot prototip, ki so ga iz dneva v dan bolj dopolnjevali in tako ustvarili vrhunsko dodelan in dovršen otroški stolček, kakršnega poznajo številni malčki in starši še danes.

Takoj, ko sta mi dodelila to čudovito ime Froc, sta me predstavila na trgu. In če se smem malce pohvaliti – takoj sem prejel prvo nagrado kot najinovativnejši leseni izdelek na pohištvenem sejmu v Sloveniji.

In ni trajalo dolgo, da sem postal ves važen in pomemben.

A Maruši in Mateju je bilo vseeno, saj sta dobro vedela, da sta namesto 40 let starega dizajna ustvarila edinstven stolček, ki mu nikjer ni para.

Res!

Tako sem poseben, da sem v svojem izgledu in funkcionalnosti edinstven otroški stolček na tem svetu.

Zdaj pa mi razloži – kako po vsem tem ne bom važen? : )

Da pa ne bom govoril samo o sebi, predlagam, da si na hitro pogledaš spodnji video, v katerem povesta svojo plat zgodbe še Matej in Maruša…

 

 

No, kaj praviš?

Vem…

Ob vseh teh čudovitih besedah, ki sta mi jih namenila, res težko ostanem ravnodušen.

In glede na to, da ti je uspelo ostati z mano do konca te Frocaste zgodbe, potem verjamem, da tudi tebe že srbijo prstki.

Dovoli, da ti s spodnjim gumbom vse skupaj olajšam…

Se vidiva tam,

Froc, frajer med otroškimi stolčki